10 manieren waarom het houden van kippen helpt om duurzamer te leven

10 Ways Keeping Chickens Helps You Live More Sustainably
Onze kippenhokken zorgen voor meer duurzaamheid en het houden van kippen kan een pluspunt betekenen. Bekijk daarom ook even onze top 10 die aantoont dat het houden van kippen eveneens bijdraagt aan een duurzame levensstijl.

Hier bij Nestera staat duurzaamheid centraal bij alles wat we doen; we geloven in het maken van hoogwaardige, duurzame producten om onze impact op de planeet te minimaliseren. We zijn er erg trots op dat al onze kippenhokken gemaakt zijn van 100% gerecycleerd plastic afval. Bovendien wordt in elke fase van de productie het afval verzameld en nog eens verder gerecycleerd waardoor het een bijna-nul-afval proces is.

Maar niet alleen onze kippenhokken zorgen voor meer duurzaamheid; ook het houden van kippen kan een pluspunt betekenen. Bekijk daarom ook even onze top 10 die aantoont dat het houden van kippen eveneens bijdraagt aan een duurzame levensstijl.

1. Eieren

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende: ....Eieren zijn een uitstekende bron van dierlijke eiwitten, zonder daarbij dieren te schaden. Ze hebben de minste middelen nodig om dierlijke eiwitten te produceren wat betekent dat ze beter zijn voor het milieu dan bijvoorbeeld vlees of zuivel.

2. Ongediertebestrijding

Kippen zijn omnivoren en eten graag tuinplagen waaronder muizen en insecten - zelfs wanneer deze onder de grond te zitten. Dit maakt ze tot uitstekende natuurlijke ongediertebestrijders zonder dat er vervelende insecticiden nodig zijn.

3. Gratis gazononderhoud

Kippen krabben graag aan uw gazon waardoor mos en oud gras loskomen en ze uw gazon gratis verticuteren. Uiteraard voegen ze tegelijkertijd ook hun eigen mest toe en dit allemaal zonder chemische middelen of machines.

4. Natuurlijke onkruidverdelgers

Kippen krabben en eten het onkruid ter hoogte van de tuinranden op; zelfs de meest lastige vaste planten. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar helpt ook bijen, andere insecten en uw grond te vrijwaren van het gebruik van gevaarlijke onkruidverdelgers. De bladeren op de grond zullen zelfs de kleur van de eierdooiers verrijken!

5. Gratis compost

Kippen produceren behoorlijk veel mest! Bovendien zorgt het mengsel van kippenpoep en gebruikt stalstrooisel voor een geweldige toevoeging aan de composthoop. Deze  waardevolle 'bruine laag' helpt het groene materiaal af te breken wat dan uiteindelijk in de tuin kan worden gebruikt.

6. Waardevolle voedingsstoffen voor uw planten

Gebruikte eierschalen zijn een uitstekende bron van bruikbare calcium voor uw planten. Voeg ze toe aan je compostvat of droog ze uit en maal ze fijn om te gebruiken bij het planten en/ of bemesten van je planten. Daarnaast zijn ook de veren een uitstekende toevoeging voor de bodem!

7. Help met overtollige producten

Als u fruit, groenten of kruiden kweekt, helpen kippen u graag om het overschot kwijt te raken. Afgevallen appels, met rupsen bedekte koolsoorten en kruiden die tot zaad zijn uitgegroeid, worden efficiënt omgezet in heerlijke eieren.

8. Kweek uw eigen (*hun eigen) producten

Als u graag leeft volgens het principe 'Grow Your Own' en er ook de ruimte voor hebt, kunt u een enorm scala aan biologisch voedzaam voedsel voor uw kippen produceren. Wij kweken dit jaar suikermaïs, zonnebloemen, knoflook, tuinbonen, gierst en verschillende soorten sla voor onze kippen!

9. Gebruik minder middelen

Zorg ervoor dat het aantal kippen dat u houdt, recht evenredig in verhouding staat tot de grootte van uw gezin. Hoe kleiner het aantal kippen, hoe kleiner het hok, de ren, het strooisel en het voer. Zo bespaart u geld én verbruikt u minder kostbare middelen. Vergeet niet dat alle overtollige eieren eventueel lokaal verkocht kunnen worden zodat u wat extra geld verdient.

10. Minimaliseer de impact op de planeet

Elk Nestera kippenhok is gemaakt van 100% gerecycleerd huishoudelijk plastic afval. Door een groot Nestera hok te gebruiken, bespaart u het equivalent van 2.000 shampooflessen wat tevens ook de vervuiling van de oceaan tegen gaat. Bovendien betekent de duurzaamheid van ons gerecycleerd plastic eveneens dat we een onverslaanbare garantie van 25 jaar kunnen bieden op al onze kippenhokken. Op die manier spaart u oneindig veel bomen van een kort leven!

Bekijk hier ons assortiment kippenhokken uit gerecycleerd kunststof en begin uw reis naar een duurzame levensstijl. 

Time to read: 3 minutes

1 reactie

J’ai un poulailler n’espéra depuis deux ans et j’en suis ravie ( l’entretien est super,j’ai quatre naines une brama et trois poules normales )j’ai la taille du milieu tout va très bien,de plus j’ai eu à faire à des personnes très compétentes et très aimables encore merci

Batrel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews