9 redenen waarom kippen de beste huisdieren zijn

9 reasons why chickens make the best family pets
We hebben een lijst samengesteld met redenen waarom wij denken dat kippen de beste huisdieren zijn. Laat ons weten wat u ervan vindt!

We hebben een lijst samengesteld met redenen waarom wij denken dat kippen de beste huisdieren zijn. Laat ons weten wat u ervan vindt! 

  1. Kippen leggen voedzame en heerlijke eieren boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Eieren zijn dan ook hét perfecte 'supervoedsel'. Bovendien zijn de eieren van uw eigen kippen niet alleen voedzamer en lekkerder maar ook veel verser dan alles wat u in de winkel of supermarkt kunt kopen.
  2. Kippen kosten - zelfs als u kiest voor het allerbeste niet genetisch gemoduleerde én sojavrije kwaliteitsvoer - ongeveer 1,13 euro per kip per week. Dat betekent dus dat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan om het even welk ander huisdier. Bovendien is het mogelijk om hun dieet desgewenst aan te vullen met donkere bladgroente uit uw tuin. 
  3. Kippen hoeven niet in alle weersomstandigheden uitgelaten te worden. Een hond uitlaten daarentegen is vooral leuk als het droog is, maar kan best wel lastig zijn als het koud, nat en/ of winderig weer is. Desalniettemin bewegen kippen van nature graag en hebben ze dus baat bij een ruime plek waar ze zich even helemaal kunnen uitrekken, over de grond kunnen scharrelen en rondlopen. 
  4. Kippen zijn bovendien ook bijzonder leerrijk voor jong én oud. Wist u bijvoorbeeld dat kippen niet plassen en dat er helemaal GEEN haan nodig is om eieren te kunnen verkrijgen? Het is dan ook eindeloos fascinerend om te zien hoe kippen eten en vervolgens in staat zijn om er - bijna dagelijks - een eitje uit te persen. Het is zelfs mogelijk om zelf eieren uit te broeden indien u het echt allemaal zelf wilt leren. 
  5. Kippen zijn verre van "vogelbreinen".  Het zijn intelligente dieren die steunen op sociale hiërarchieën én relatief makkelijk kunnen worden getraind met een verbazingwekkend aantal kunstjes als resultaat. U kunt ze daarbij eenvoudig motiveren met behulp van voedsel. Denk hierbij vooral aan levende meelwormen maar ook fruit en zaden behoren tot de mogelijkheden. Bovendien gebruiken ze een breed scala aan geluiden om met elkaar te communiceren die ook door ons - als mens - kunnen worden aangeleerd om uw huisdier beter te begrijpen. 
  6. Kippen kunnen zeer aanhankelijk zijn en de meeste houden bovendien wel van een knuffel of vallen op een gewillige schoot in slaap als ze worden geaaid. Die knuffels zijn bovendien niet alleen aangenaam voor de kippen maar kunnen ook goed zijn voor ons aangezien ze zorgen voor het stressverlagende hormoon serotonine. Verder zijn kippen ook in staat om gezichten te herkennen en weten ze heel goed wie elke dag hun eten brengt.
  7. Niet alleen de uitwerpselen van kippen maar ook het strooisel zoals stro, schaafsel en dergelijke meer, kunnen gecomposteerd én hergebruikt worden in de tuin. Indien u de kippen vrij laat rondlopen, zullen ze dus niet alleen het zwakkere gras en/ of onkruid verwijderen maar tevens ook het gazon op een milieuvriendelijke manier gaan bemesten. Een win-win situatie voor u én uw kippen!
  8. In tegenstelling tot sommige andere huisdieren, hoeven kippen niet voortdurend te worden ingeënt noch hoeven ze wekelijks naar het trimsalon. Het is echter wel belangrijk om hun voer én water dagelijks aan te vullen en/ of te verversen en ondertussen op eieren te controleren. Wat het reinigen van het hok betreft, is een wekelijkse schoonmaakbeurt ruim voldoende waardoor kippen als één van de meest onderhoudsvriendelijke huisdieren kunnen worden beschouwd. Zelfs gezinnen met weinig tijd zouden in principe in staat moeten zijn om kippen te kunnen houden én onderhouden.
  9. Kippen zijn één van de weinige huisdieren die het hele jaar door buitenshuis kunnen leven. Ideaal dus indien het haar en de troep van honden/ katten u heeft afgeschrikt. Bovendien - en juist doordat ze buiten leven - zullen kippen evenmin aan uw meubels krabben en/ of aan uw schoenen kauwen of bijten. Kortom, alleen maar pluspunten lijkt ons.
Time to read: 3 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews