Schenk uw geliefden deze Kerst kippen

Give the gift of chicken keeping this Christmas
Nu de feestdagen voor de deur staan, denken de meesten na over het geschikte geschenk voor vrienden en dierbaren. Ook wij hebben lang nagedacht over het beste verlanglijstje voor Kerstmis en beseften dat er nog nooit een beter moment is geweest om kippen te houden dan nu! Aangezien er heel wat goede redenen zijn om kippen te houden, hebben we voor u een lijstje samengesteld.

Nu de feestdagen voor de deur staan, denken de meesten na over het geschikte geschenk voor vrienden en dierbaren. Ook wij hebben lang nagedacht over het beste verlanglijstje voor Kerstmis en beseften dat er nog nooit een beter moment is geweest om kippen te houden dan nu! Aangezien er heel wat goede redenen zijn om kippen te houden, hebben we voor u een lijstje samengesteld:

1. Kippen zijn geweldig voor EIEREN

Afhankelijk van het ras én de tijd van het jaar, kunnen kippen eieren produceren vanaf de leeftijd van 4 à 6 maanden. Slechts 2 à 3 kippen zijn voldoende om een middelgroot gezin gedurende een week van lekkere eitjes te voorzien. Wilt u toch graag meer kippen houden - wat uiteraard altijd kan en mag - dan kunt u de overtollige eieren eventueel verkopen en/ of aan vrienden/ dierbaren geven. Bovendien zijn eieren afkomstig uit de eigen tuin niet alleen verser dan die uit de winkel maar ook beter van smaak!

2. Kippen zijn goed voor je FYSIEKE GEZONDHEID:

Eieren worden beschouwd als een uitstekende bron van eiwitten en bevatten verder ook alle 9 aminozuren, nuttige vitaminen én mineralen. Bovendien kunnen eitjes op verschillende manieren genuttigd worden én zijn ze eenvoudig in gebruik. Om je enkele ideetjes te geven, kun je hier een lijst raadplegen van onze favorieten recepten op basis van eieren. 

Maar er is natuurlijk nog veel meer om over naar huis te schrijven want verder stimuleert de zorg voor kippen je eveneens om actiever te zijn en misschien net iets vaker buiten te komen! En alsof dat nog niet voldoende is, zorgt het modulaire ontwerp van onze kippenhokken ervoor dat het houden van kippen een pak aangenamer én makkelijker wordt. Zo zijn de hokken eenvoudig uit elkaar te halen én snel te reinigen

2. Kippen zijn goed voor uw MENTALE GEZONDHEID: 

Hoewel de behoeften van kippen eerder minimaal zijn, houden ze wel van routine en dat past perfect bij ons mensen. Bent u iemand die het ‘s morgens wel eens lastig vindt om uit bed te komen en zich te organiseren? Dan zijn kippen misschien wel dé ideale oplossing! Kippen zijn diertjes die dol zijn op ochtenden én bovendien ook oprecht blij zijn van u te zien - en al helemaal wanneer daar ook een traktatie aan vasthangt.

Bovendien hoeft u zich ook helemaal geen zorgen te maken indien u er enkele dagen tussenuit wilt! Met behulp van onze automatische deuropener - die overigens op eender welk type verticale schuifdeur kan worden geïnstalleerd - kunt u ervoor zorgen dat de kippen ‘s morgens worden uitgelaten en ‘s avonds op tijd naar bed gaan. Het apparaatje steunt daarbij op het principe van een ingebouwde timer en/ of lichtsensor die naar eigen wens kan worden ingesteld. Over gemoedsrust gesproken!

3. Kippen zijn geweldig voor KINDEREN:

Het fokken en houden van kippen biedt uitstekende leermogelijkheden en dan vooral als u kuikens koopt of uw eigen kuikens uitbroedt. Maar alvorens plannen te maken, is het belangrijk om te beslissen wat je met eventuele hanen gaat doen. Jong en oud; het zoeken naar en vinden van verse eieren verveelt nooit en het is dan ook elke dag een beetje magie!

4. Kippen zijn geweldig als HUISDIER:

Kippen hoeven niet uitgelaten te worden én ze eten aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld honden en katten. Vandaag de dag moet je rekening houden met ongeveer 1,16 euro per kip per week indien je op zoek gaat naar sojavrije leghen-korrels van de beste kwaliteit. Kortom, kippen zijn bijzonder gemakkelijk om te houden [link naar blogpost "waarom kippen geweldige huisdieren zijn"] en leggen zichzelf 's nachts in bed. Als opsluiten en uitlaten lastig is, investeer dan in een automatische deuropener!

5. Kippen zijn goed voor het MILIEU: 

Eieren worden beschouwd als de meest milieuvriendelijke optie binnen het segment van de dierlijke eiwitten. Uiteraard is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het kippenvoer 100% vrij is van soja én GM. Wilt u graag dat tikkeltje extra, dan is het uiteraard mooi meegenomen indien u uw eigen granen kunt laten kiemen en/ of zelf zaden en bonen kunt kweken. Gecomposteerde kippenmest en strooisel zijn bovendien een meer dan nuttige aanvulling op het compostvast én uw tuin.

6. Kippen dragen bij aan VERSCHEIDENHEID: 

U zou het misschien niet verwachten, maar er is wel degelijk een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en groottes op het gebied van kippen. Zo worden grote hybride kippen beschouwd als veruit de beste leghennen terwijl krielkippen dan weer ongelooflijk schattig zijn én minder schade berokkenen aan het gazon. Daarnaast verschilt ook de kleur van de eieren naargelang het ras waardoor het mogelijk is om bijna elke tint bruin, wit, crème, blauw, olijfgroen, roze of pruim te verkrijgen … echt verbazingwekkend!

7. Kippen zijn geweldig voor uw VERTROUWEN: 

Kippen zijn dieren die van nature uit nooit in kuddes zouden leven zoals we vaak zien in tal van commerciële instellingen. Mentaal én fysiek betalen dergelijke kippen dan ook een prijs. Wanneer u ZELF kippen houdt die niet bedoeld zijn voor commerciële doeleinden, dan is het net iets makkelijker om een natuurlijke grootte van de kudde te beogen alsook te investeren in een stimulerende omgeving én kwalitatief voer. Elke kip die u besluit te houden, is er eentje MINDER in een grootschalige boerderij.

8. Kippen zijn geweldig ENTERTAINMENT: 

Als u denkt dat kippen dom zijn, dan heeft u het helemaal bij het verkeerde eind! Kippen zijn dieren met een verrassend hoog intellectueel én probleemoplossend vermogen, een hoge mate aan kudde-hiërarchie en maken gebruik van diverse communicatiemethoden en vocalisaties. U kunt urenlang kijken naar hun capriolen en de manier waarop ze met hun soortgenoten omgaan. En zeker wanneer u van thuis uit werkt, bieden ze een bron van vermaak én gemoedsrust! Wist u trouwens dat wij camera’s aanbieden die via uw wifi netwerk functioneren? Met behulp van deze camera’s kunt u onder meer genieten van een uitstekende live-stream en dit zowel dag én nacht. Kortom, stukken beter dan de standaard televisieprogramma’s als je het ons vraagt.

9. Kippen dragen bij aan ZELFSTANDIGHEID: 

Voor de meesten onder ons is het houden van eigen kippen de eerste - en misschien ook wel enigste - stap die kan gezet worden in de richting van zelfvoorziening. Kippen worden beschouwd als een natuurlijke voortzetting van de fruit- én groenteteelt. Uiteraard is het daarbij belangrijk om realistisch te zijn inzake de ruimte die het gekozen ras in kwestie nodig heeft. Hoewel sommige mensen erin slagen om het pluimvee in hun volkstuintje te houden, geeft de overgrote meerderheid van de kippenhouders de voorkeur aan een middelgrote tot grote tuin.

Bent u gewonnen voor het idee en wilt u zelf graag kippen gaan houden dan maken wij het u graag zo aangenaam en makkelijk mogelijk. Iedereen die tussen 5 en 24 december een bestelling plaatst, wordt getrakteerd op een uniek gratis kerstcadeau; één van de best verkochte boeken inzake het houden van kippen: “Zakboek voor de kippenhouder”.

 

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment aan verschillende soorten kippenhokken; allen vervaardigd uit duurzaam gerecycleerd plastic.

Time to read: 5 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews