Welke kippenhok grootte moet ik aankopen?

What Size Chicken Coop Do I Need?
Eén van de prioriteiten van Nestera is het bieden van een ideaal onderkomen voor gelukkige en gezonde kippen. Ontdek hoe je jouw toekomstige kippenhok moet kiezen.

Dit is een belangrijke vraag en je moet rekening houden met het aantal kippen dat je wilt alsook het ras. Als je bijvoorbeeld opteert voor krielkippen, zul je een groter aantal vogels kunnen huisvesten dan wanneer je kiest voor een grote vogel, zoals een Brahma of Cochin. De kippen gelukkig en gezond houden. Het belangrijkste doel van Nestera blijft om de dieren gelukkig en gezond te houden, dus allereerst is het belangrijk om te weten dat te veel kippen in een hok proppen, stress veroorzaakt - en gestresste vogels leggen niet goed.

 

Overbevolking kan leiden tot pesterijen omdat de dieren vechten om ruimte en verhoogt ook het risico op ziekten. Bovendien krijgen overbevolkte kippen het warm (stel je een metro in de spits in de zomer voor!) en dit veroorzaakt condensatie, wat het risico op ademhalingsproblemen kan verhogen.

 

Aan de andere kant, als je hok te groot is voor het aantal kippen dat je hebt, kan dit ook problemen veroorzaken. Hoewel kippenveren een uitstekende isolator zijn, is dit probleem vooral merkbaar in de winter, wanneer de gecombineerde lichaamswarmte van de kippen niet voldoende is om de lucht om hen heen op te warmen en zij het te koud krijgen. Sluit de ventilatiegaten in de zijkant van een Nestera hok nooit helemaal af.

 

Zelfs in hartje winter is het beter een beetje koude binnen te krijgen dan kippen die niet genoeg frisse lucht hebben om te ademen. Je moet altijd streven naar een stal die iets groter is dan het minimum dat nodig is voor het aantal kippen dat je hebt of wenst te bekomen. Zo hebben ze een goede ruimte en kun je het aantal kippen in de toekomst verder uitbreiden.

 

De grootte van het hok bepalen. Om het aantal kippen te berekenen dat in een hok past, moet je drie dingen in overweging nemen:

 

  1. Plafondhoogte

De plafondhoogte is belangrijk, vooral voor grotere rassen. Je moet altijd voldoende ruimte boven de zitstok voorzien zodat de kippen zonder problemen kunnen staan. Het minimum is ongeveer 200 mm. Ons hele assortiment kippenhokken houdt hier rekening mee en biedt voldoende stahoogte boven de zitstokken, zelfs in ons kleinste model.  

 

  1. Vloeroppervlak 

De Poultry Club of Great Britain geeft richtlijnen voor de minimaal vereiste ruimte per vogel. Daarin staat dat 200 x 200 mm vereist is voor krielkippen (overeenkomend met 25 kippen per vierkante meter) of 300 x 300 mm voor grote vogels (overeenkomend met 11 kippen per vierkante meter). Als richtlijn voor het welzijn wordt over het algemeen die van de Soil Association beschouwd, die voor grote vogels een minimale bezettingsdichtheid van zes vogels per vierkante meter voorschrijft. Dit betekent dat elke laag een ruimte heeft van 400 x 400 mm.

 

Je zult merken dat deze twee cijfers verschillend zijn, dus het is aan jou om te beslissen welke norm je hanteert - maar vergeet niet dat het om minimumoppervlakten gaat! Hoe meer vloeroppervlak je elke vogel kunt geven, hoe beter.

 

  1. Lengte van de zitstok

 

Ook hier variëren de normen wat betreft de aanbevolen slaapplaats. Voor grote vogels beveelt de Soil Association 180 mm per vogel aan, terwijl de Poultry Club of Great Britain 200 mm aanbeveelt. Nogmaals, dit zijn minimumlengtes en hoe meer roestgelegenheid je kunt bieden, hoe beter - vooral omdat dit een gepeste vogel in staat stelt weg te komen van zijn agressor. Voor grotere vogels raden wij aan de 200 mm optie als richtlijn te gebruiken.

 

Voor kleinere vogels, zoals krielkippen, is ongeveer 120 mm voldoende. Als er meer dan één zitstok in de stal is, moet er voldoende tussenruimte zijn - idealiter ten minste 150 mm.

 

Nestera biedt een reeks duurzame kippenhokken, allemaal vervaardigd in onze werkplaats in het Verenigd Koninkrijk en met 25 jaar garantie om je kippen het hele jaar door gelukkig, gezond en comfortabel te houden. Ontdek ze hier. ici.

 

 

Time to read: 3 minutes

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Kippenhok

399,00 €
63 reviews